09003368478(Lokaal Tarief) +31204722041(Lokaal en International) info@0900dentist.com

Angst Patiënt

Naar schatting zijn er in Nederland 2,5 miljoen mensen bang voor de tandarts, waarvan een half miljoen extreem angstig. Behandeling onder algehele narcose wordt gedaan bij  gehandicapten, zuigflescariës en extreem angstige patiënten.

Hoe ontstaat angst?

Angst kan ontstaan door trauma, een ervaring die een zeer nare associatie oproept.

Het geluid, de geur etc. kunnen al angst op te roepen.

Angst kan worden overgedragen van ouder op kind. Wij hebben het hier over “het goede voorbeeld geven”. Kinderen zullen te allen tijde het voorbeeld van de ouder volgen. Als deze zich goed houdt tegenover de tandarts zal het kind automatisch het gedrag overnemen. Het is dan ook aan te raden bij extreem angstige patiënten de kinderen niet mee te nemen naar de controle en een andere afspraak voor ze te maken, of ze met de andere ouder mee te laten gaan. Angst kan ook voortkomen uit een psychische stoornissen.

Omgaan met angst

Een goede verstandshouding tussen patiënt en tandarts is wenselijk, en bij angst zelfs noodzakelijk. Bij de huisarts of zorginstelling kan verzocht worden om een angsttandarts. Het gebruik van kalmerende middelen is mogelijk  altijd in overleg met de huisarts en tandarts.

Behandeling

Verschillende behandelmethoden zijn mogelijk: van gedragstherapie tot algehele narcose. Maar er kan ook gedacht worden aan lachgassedatie.

Effectief, pijnloos injectie oplossingen


Ongeveer 50% van de Amerikaanse bevolking is bang voor een bezoek aan de tandarts. Bovendien zijn er ca. 40 miljoen Amerikanen met een zogenaamde “tandarts-fobie”, mensen met zoveel angst dat zij helemaal niet naar de tandarts gaan. Feitelijk wordt ca. 25% van de tandarts-afspraken hierdoor afgezegd.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN CONSULTATIE


Afsprak Maken

X

Belangrijke informatie omtrent Covid-19 en uw bezoek aan onze praktijk.

Lees Hier

Translate »
× Kan ik u helpen?