09003368478(Lokaal Tarief) +31204722041(Lokaal en International) info@0900dentist.com

Narcose

Als u angsten heeft voor de tandarts kunt u kiezen voor algehele narcose of lachgastherapie (natrous oxide). Op die manier kan de tandarts nog steeds diens behandelingen uitvoeren maar maakt u als patiënt daar niet veel van mee. Beide opties werken na de behandelingen snel uit zodat u al vlot weer helder bent.

Let er wel op dat u na een afspraak met algehele narcose of lachgastherapie niet zelf gaat rijden, zorg ervoor dat iemand u ophaalt.

Tandartsfobie komt bij veel mensen in Nederland voor en is niets om u voor te schamen. De oorzaak van deze angst ligt vaak bij de angst voor pijn, een slechte ervaring in het verleden, schaamte voor het gebit of horrorverhalen van andere mensen. Wij willen als praktijk een plek creëren waar u zich veilig voelt. Daarom zullen wij altijd met u in gesprek gaan en kunt u ons ook altijd alles vragen.

Algehele narcose en lachgastherapie zijn niet de enige oplossingen voor een angst voor de tandarts. Wij bieden ook gedragstherapie aan en zijn gespecialiseerd in angst-patiënten. Daarnaast proberen wij een huiselijke en rustige omgeving te creëren zodat u zich zo veel mogelijk thuis voelt.

Algehele narcose

Bij een algehele narcose brengen wij een verdovingsmiddel toe dat u in een kunstmatige slaap brengt. Door deze kunstmatige slaap voelt u niets van de behandeling en maakt u deze ook niet bewust mee. Daarnaast kunt u door de narcose het gevoel krijgen alsof de behandeling in no-time voorbij is. Dankzij de algehele narcose zult u een minder stressvolle ervaring hebben met de tandarts en kunnen wij samen met u werken aan een minder angstig gevoel voor de tandarts.

Hoe gaat de algehele narcose in zijn werk

Voordat u een behandeling heeft zullen wij u vertellen wat de behandeling inhoud en waarom deze plaats vindt. Ook de kosten van de behandeling bespreken wij met u. Wanneer u akkoord gaat met de behandeling zullen wij een afspraak maken voor de daadwerkelijke behandeling.

Op de dag van de behandeling krijgt u het slaapmiddel toegediend en zult u even ‘weg’ zijn. Daardoor merkt u vrijwel niets van de behandeling en zal ook uw psychologische ervaring met de behandeling een stuk positiever zijn.

Lachgastherapie

Met lachgastherapie halen we de spanning rondom de behandeling weg. De lachgas heeft een kalmerende en licht verdovende werking en u blijft volledig bij kennis. Als u liever geen narcose heeft omdat u wel graag bewust bij de behandeling wilt zijn is dit de ideale oplossing voor angstige patiënten.

Hoe gaat de lachgastherapie in zijn werk?

Vlak voor de behandeling krijgt u de lachgas toegediend via een mondkapje. Tijdens het ademen in dat kapje dienen we stukje bij beetje steeds meer lachgas toe. Naar mate we meer lachgas toedienen via het mondkapje zult u zich steeds rustiger en meer relaxed voelen. Uw gezondheid wordt goed in de gaten gehouden door een klemmetje op uw vinger.

Niet elke verzekering vergoed algehele narcose of lachgastherapie. Vraag dus na bij uw verzekering of dit een mogelijkheid is voor u of vraag uw tandarts of zij een verwijsbrief voor u schrijven. 

Openingstijden:

Maandag: 9:00 – 17:00
Dinsdag: 9:00 – 17:00
Woensdag: 9:00– 17:00
Donderdag: 9:00- 20:00
Vrijdag: 9:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00– 17:00

Bel ons

0900-3368478 (Lokaal)

+31(0)20-4722041 (Lokaal en internationaal)

Locatie

Lijnbaansgracht 162

1016 VX, Amsterdam

Nederland

Email ons

info@0900dentist.com

X

Belangrijke informatie omtrent Covid-19 en uw bezoek aan onze praktijk.

Lees Hier

Translate »
× Kan ik u helpen?