09003368478(Lokaal Tarief) +31204722041(Lokaal en International) info@0900dentist.com

Verzekeringen

Bij 0900-DENTIST accepteren wij alle verzekeringen. Toch zitten veel mensen met vragen over hun verzekering. Wat wordt er nu eigenlijk allemaal vergoed?

Dit ligt natuurlijk aan het soort verzekering dat u hebt. Zo wordt er meer vergoed bij een aanvullende tandartsverzekering dan bij een basisverzekering.

Basispakket

Met het basispakket maken we onderscheid tussen jonger en ouder dan 18 jaar.

Bent u jonger dan 18 jaar? Dan bent u voor veel behandelingen verzekerd. Waaronder controles, tandsteen verwijderen, vullingen en chirurgische tandheelkundige hulp.

Bent u ouder dan 18 jaar? Dan dekt de basisverzekering tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten. U bent met het basispakket dus niet meer verzekerd voor controles en het verwijderen van tandsteen.

Aanvullende verzekering

Met de aanvullende verzekering kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar of uw verzekering checken om te zien wat u allemaal vergoed krijgt.

Vergoeding Kunstgebit

 

Vanuit de basisverzekering wordt een deel van uw kunstgebit vergoed. De reparaties aan een kunstgebit worden zelfs volledig vergoed. Wat niet wordt vergoed is het trekken van de tanden en kiezen.

Wat moet u nog wel betalen voor een kunstgebit met een basisverzekering?

Voor uw verzekering heeft u altijd nog een eigen risico van minimaal €385,-, als u dit eigen risico nog niet betaald heeft zult u dit alsnog moeten betalen. Verder geld er een eigen bijdrage van 25% van de totale kosten uit de basisverzekering. Voor het passend maken van de prothese moet u met de basisverzekering 10% betalen als eigen bijdrage.

Zo’n prothese wordt elke vijf jaar vergoed.

Met een aanvullende tandarts-verzekering kan het zijn dat (een deel) van die eigen bijdrage alsnog vergoed wordt.

Om onduidelijkheden te voorkomen kunt u altijd het beste even overleggen met uw zorgverzekering en de tandarts om te zien wat er allemaal precies vergoed wordt en wat niet.

 

Klikgebit

In de meeste gevallen wordt een klikgebit vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gebit krijgt u echter niet zomaar. Zo moet u al minstens een jaar geen eigen tanden meer hebben en moet uw kaakbot zodanig geslonken zijn dat hier geen normale prothese meer op past.

Met een klikgebit worden er 2 of 4 implantaten in uw onderkaak gezet en 4 in uw bovenkaak. Op deze implantaten schroeft de chirurg drukknoppen. Hierdoor kunt u uw prothese vastklikken aan de kaak. Zo heeft uw gebit weer houvast. Dit kan het praten, eten en afbijten een stuk makkelijker maken.

 Voor een klikgebit geld net als het kunstgebit een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage bedraagt zo’n 10% van de totale kosten.

Om onduidelijkheden te voorkomen kunt u altijd overleggen met uw zorgverzekering en de tandarts om te zien wat er allemaal precies vergoed wordt en wat niet.

Trekken van tanden en kiezen

Dit kunnen we helaas niet mooier maken dan het is. Het trekken van de tanden en kiezen wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Met een aanvullende tandarts-verzekering kan het wel zijn dat (een deel) van de kosten voor het trekken van tanden en kiezen wordt vergoed. Voor die informatie kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekering.

Openingstijden:

Maandag: 9:00 – 17:00
Dinsdag: 9:00 – 17:00
Woensdag: 9:00– 17:00
Donderdag: 9:00- 20:00
Vrijdag: 9:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00– 17:00

Bel ons:

0900-3368478 (Lokaal)

+31(0)20-4722041 (Lokaal en internationaal)

Locatie

Lijnbaansgracht 162

1016 VX, Amsterdam

Nederland

Email ons

info@0900dentist.com

zorg
X

Belangrijke informatie omtrent Covid-19 en uw bezoek aan onze praktijk.

Lees Hier

Translate »
× Kan ik u helpen?